Правителството отпусна 1,8 милиона лева по бюджета на община Гоце

...
Правителството отпусна 1,8 милиона лева по бюджета на община Гоце
Коментари Харесай

Борисов уверява, че действията на кабинета са в името на хората

Правителството отпусна 1,8 милиона лв. по бюджета на община Гоце Делчев за пазаруването на нова здравна инсталация за многопрофилната болница за интензивно лекуване „ Иван Скендеров “ в града, както и за ремонт на пространствата, в които оборудването ще бъде конфигурирано.

По време на визитата си в Гоце Делчев през миналата седмица министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че държавното управление ще обезпечи нужното финансиране за значимата инсталация и предложи на кмета на града Владимир Москов да изследва опциите за разширение на болничното заведение и модернизирането й, припомнят от държавната пресслужба.

"Осигурените 1,8 милиона лв. са за пазаруването на графичен рентген, компютърен томограф, ехограф, дигитален мамограф, а част от средствата са и за ремонт на пространствата, където те ще бъдат конфигурирани ", сподели министър председателят на постоянното съвещание на Министерския съвет.

"Решавате значим проблем за Гоце Делчев и за целия регион. 70 000 души обслужва нашата болница. Техниката, с която сега разполагаме, е от близо 30-40 и повече години, тъй че благодаря ви и разчитаме партньорството ни да продължи ", съобщи кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и добави, че с поддръжката и на държавното управление, и на министъра на опазването на здравето, градът е съумял да се оправи със сегашната обстановка, породена от пандемията от COVID-19.

"Партньорството ни в дейностите е в името на хората. Най-близката болница, където има сходна инсталация, е над 100 км и то по планински път. Нека хората от Гоце Делчев и региона да са спокойни ", означи Борисов.

Управителят на болничното заведение в Гоце Делчев доктор Петър Филибев означи, че образната диагностика напълно ще бъде сменена, с което ще се усъвършенства качеството на предлаганата услуга както на жителите на околните общини, защото идват пациенти и от община Доспат, по този начин и на гостите в района.

"Отпускаме също 600 000 за ремонт и благоустрояване на централна улица „ Климент Охридски “ в град Хаджидимово в резултат на наводненията и преваляванията там. Изпълняваме уговорките, които бяхме поели ", посочи Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР