Правителството отпуска 3,450 млн. лв. за детско здравеопазване. Това каза

...
Правителството отпуска 3,450 млн. лв. за детско здравеопазване. Това каза
Коментари Харесай

Борисов със строго разпореждане към министър Бисер Петков за Стратегията за детето

Правителството отпуска 3,450 млн. лева за детско опазване на здравето. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на постоянно държавно съвещание.

„ Поехме ангажимент към педиатричната клиника и бях упълномощил на министъра на опазването на здравето да изследва какъв брой кувьоза за цялата страна и какъв брой апарати за дишане са нужни. Така, че в тази точка организираме и финансираме и педиатричната болница, и всички нуждаещи се лечебни заведения - държавни и общински с нужните кувьози и 15 апарата за дишане. Те желаеха 10, ние им даваме 15, с цел да може да се подсигурява тази тема”, добави Борисов.

От тези средства на държавните и общинските лечебни заведения ще бъдат предоставени 500 хиляди лева за закупуване на 15 апарата за дихателна реанимация и 750 хиляди лева за обезпечаване на 50 кувьоза.

Отделно 1,7 млн. лева са средствата, с които ще бъде финансирана педиатричната болница „ Проф. Иван Митев “ по Програмата „ Майчино и детско опазване на здравето “ по реда на Наредба № 3 за медицинските действия отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване. Ресурсът ще бъде употребен за възстановяване лекуването на децата и нарастване възнагражденията на работещите.

„ На обществения министър Бисер Петков разпореждам заран като стане, обед и вечер да прави брифинг и да споделя, че такава тактика няма “, уточни той. „ Във „ Facebook “ и митинги готвят- „ Не, на тактиката 2019-2030 година “. Това е тактика, която я няма. Много ясно се разпоредих да се прави с безусловно всички отзиви и изрично да пази детето “, съобщи Бойко Борисов.

„ Такава тактика няма. Защо не престават да лъжат не знам “, разяснява той. „ Такава тактика няма, тя ще бъде поставена и призната, едвам когато мине през всички разисквания “, посочи министър председателят. „ Да са сигурни хората, това са спекулации, че ще дойдат и ще ти вземат детето и ще го дадат някоя друга брачна двойка. Целта на тактиката е да отбрани тези деца, които са попаднали в такива фамилии “, акцентира министър-председателят Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР