Правителството отговори на президента Румен Радев, който поиска оставката на

...
Правителството отговори на президента Румен Радев, който поиска оставката на
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Да пазим държавата, защото нямаме друга

Правителството отговори на президента Румен Радев, който изиска оставката на кабинета. Прочитът на изпълнителната власт е: Президентът изиска цялата власт. Това сподели от името на министрите вицепремиерът Томислав Дончев. Очакванията са да му отговорим огледално, ние няма да го създадем, акцентира той. И даде да се разбере, че ръководещите няма да желаят предварителното премахване на президента, а му пожелават да си доизкара мандата.

„ Благодаря на всички, които стачкуват, без да нарушават публичния ред. Благодаря и на служителите на реда. Вероятно очаквате след включването на президента Румен Радев огледална реакция. Не няма да има огледална реакция, няма да кажа, че държавното управление желае оставката му. Това би ни вкарало в още по-тежка институционална рецесия. Президентът има повече от година до края на мандата си и държа да си изкара мандата, макар че съм несъгласен с огромна част от тезите. Не очаквайте от мен да петня президентската институция ", това сподели вицепремиерът Томислав Дончев на ексклузивен брифинг дружно с военния министър Красимир Каракачанов и обществения министър Деница Сачева в Министерския съвет.

" Правителството се трансформира в мафия, когато прокуратурата повдигна обвиняване на съветниците на президента ", сподели още Дончев и добави, че Радев е изискал цялата власт в този момент и безотговорно.

„ Министерски съвет не е на Бойко Борисов, президенството не е на Румен Радев, а българската полиция не е на Младен Маринов. Те са на България. Искам да прикани всички да пазим страната, тъй като нямаме друга. Който и каквито политически сметки да прави, дано да пази страната ни ", разяснява Дончев.

" Ако някой желае цялата власт в този момент дано да изясни за какво ", прикани Дончев и разяснява, че има точка, от която връщане обратно няма.

Политическият екстремизъм, който се пробва да практикува Радев е рисков за страната. Ние желаеме да се възвърне разговорът с институциите, съобщи общественият министър Деница Сачева.

Г-н Радев не е намерил 24 часа да разяснява новината, че успяхме да влезем в чакалнята на еврозоната. Нека, в случай че някой има други проекти за България, които са отвън демокрацията, да излезе и да каже това. Призоваваме да се почитат институциите на България, тъй като друга страна нямаме, акцентира Сачева.

Няма потребност от борба, приканвам към разговор, разсъдък, съобщи Красимир Каракачанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР