Правителството освободи Галя Димитрова и назначи на нейно място Румен

...
Правителството освободи Галя Димитрова и назначи на нейно място Румен
Коментари Харесай

Рокадата в НАП: заради личните данни и системно неизпълнение на службата

Правителството освободи Галя Димитрова и назначи на нейно място Румен Спецов . Министърът на финансите Асен Василев изясни аргументите за тази рокада по следния метод: " Тя е освободена за редовно несъблюдение на служебните й отговорности. Както знаете, от Национална агенция за приходите на 15 юли 2019-а на 6 074 140 български жители. За интервала 2017 -2020 година се установи систематична ниска събираемост на вземанията по ревизионни актове. За същия интервал е установена систематична ниска потвърждаемост на ревизионните актове. От 11 май имаме и , който удостоверява решения на първоинстанционните съдилища, че Национална агенция за приходите са показали непозволено бездействието отбрана на персоналните данни. Честно казано, аз бях изумен, че ограничения по премахване на ръководители на Национална агенция за приходите не бяха подхванати по-рано ".

На въпрос на News.bg финансовият министър посочи, че страната към този момент дължи пари на лица, завели тъжби по проблема с приключване на персоналните данни , по които има и неоправдателни присъди. " Сумите към този момент са доста дребни, само че има доста каузи, които са в развой на привършване ", изясни Василев.
 Смениха управлението на Национална агенция за приходите
Смениха управлението на Национална агенция за приходите

Освободиха Галя Димитрова, а новият началник на данъчните е Румен Спецов

На мястото на Галя Димитрова за шеф на Национална агенция за приходите е назначен Румен Спецов. Той е приключил стопанската академия в Свищов, компетентност стопанска система и търговия и вътрешен финансов надзор, както и академията на Министерството на вътрешните работи със компетентност отбрана на националната сигурност. Според финансовия министър той е специалист в разбора и следствието на данъчните измами и има над 10 годишен професионален опит в Национална агенция за приходите, като е експерт в разбора на бизнессекторите при установяване на рисковете от неспазване на данъчното законодателство.
 Докато
Докато " изтъргвали " ГЕРБ, Национална агенция за приходите събирала за бюджета, хвали се Борисов

Оставя бюджет на остатък от над 115 млн. лева

На въпрос на News.bg за целите на новия началник на Национална агенция за приходите финансовия министър Асен Василев разяснява: " Основните задания, които съм сложил на господин Спецов, е д а се усилят приходите, като главният фокус да бъде към огромните данъкоплатци и да се отстрани актуалният гнет по отношение на дребните. Специално внимание ще бъде обърнато към компаниите, ползващи държавен запас, било от бюджета, било от оперативните стратегии и към всички техни подизпълнители, тъй като там се откриват съществени неналичия. Данните, които имаме от приходната организация, са, че за интервал от 2017-а до 2020-а 55% от начислените суми по ревизионни актове са събрани, а останалите 45% не са събрани. Начислени са 4 029 846 000 лв. вземания по проверки, а са събрани 2 252 379 000 лв.. Другото, което установихме, е, че ревизионните актове, най-малко за мен, са с извънредно ниско равнище на потвърждаемост. Изцяло или отчасти 66.4% от ревизионните актове са доказани след обжалване пред Национална агенция за приходите и по-късно от съда. Останалите са отхвърлени. Това приказва за качеството на тези актове.

Във връзка с прозрачността и честността на изборите всички компании с огромни касови наличия и със систематични тегления на пари на каса ще бъдат обект на тематични инспекции през идващите два месеца.
 Осъдиха Национална агенция за приходите за теча на данни от 2019 година
Осъдиха Национална агенция за приходите за теча на данни от 2019 година

Решението на Върховен административен съд по едно от първите каузи е окончателно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР