Правителството определи нови членове на Надзорния съвет на Националния осигурителен

...
Правителството определи нови членове на Надзорния съвет на Националния осигурителен
Коментари Харесай

Правителството назначи нови членове на Надзорния съвет на НОИ

Правителството дефинира нови членове на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт. По закон надзорът се състои от по един представител на всяка от национално представителните организации на работодателите и синдикатите и еднакъв на тях брой членове, избрани от държавното управление, един от които наложително е заместител изпълнителен шеф на Националната организация за приходите.

Във връзка с Указ № 129 на президента на Република България за назначение на служебно държавно управление от 12 май 2021 година се постанова освобождение на представители на държавното управление в Надзорния съвет на Националния застрахователен институт и установяване на нови членове.

От състава на Надзорния съвет са освободени: Деница Сачева, Стамен Янев и Мария Беломорова.

За нови членове на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт държавното управление дефинира: Гълъб Донев - заместител министър-председател по икономическите и обществените политики и министър на труда и обществената политика; Ирена Младенова - заместник-министър на стопанската система и доктор Димитър Петров - заместник-министър на опазването на здравето.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР