Правителството определи новата линия на бедност за догодина. Тя ще

...
Правителството определи новата линия на бедност за догодина. Тя ще
Коментари Харесай

363 лв. е линията на бедност за догодина

Правителството дефинира новата линия на беднотия за следващата година. Тя ще е 363 лв. или с 15 лв. повече от сегашната. Според нея се дефинират и помощите за обществено слабите фамилии. По данни на кабинета под прага от 363 лева ще останат близо 1 700 000 фамилии, оповестява Нова тв.

С приход по-малък от 1 000 лв. на месец се оправя петчленното семейство на Анелия и Младен от монтанското село Крапчене. „ Правим си икономии за доста неща, с цел да ни стигат парите за нужното. Съобразяваме се какви облекла да купуваме, какви обувки, с цел да съумяваме. Трябват и ограничения, няма по какъв начин “, споделя Младен Пламенов.

Младен работи в частна компания, получава минималната заплата. За трите деца взимат детски. За да могат да вържат двата края, бащата оказва помощ при ремонта на всеки, който го извика, само че и по този начин не доближават линията на беднотия, която сега е 348 лв. на човек.

„ Основно парите отиват първо за сметките и каквото остане за храна и вероятно за облекла и обувки в случай че е належащо ”, добавя Анелия Илиева.

Изчисляват, че в случай че повдигането на прага на беднотия с 15 лв. на член на домакинство значи действителен доход от 75 лв. за фамилията им и мислят какво биха си купили. Този финансов парадайс обаче за тях все още е неосъществим. Младен признава, че в месеца прави и невъзможното децата му да не заспиват гладни. Наскоро им спрели тока и благодарение на положителни хора събрали парите и го платили. „ Бориш се да си платиш сметките и да осигуриш прехраната за децата. Нищо повече, за бъдеще не можеш и да мислиш, нямам по какъв начин, тъй като нямаш тази опция “, споделя Младен.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР