Правителството определи концесионерите на морските плажове Приморско-централен“, община Приморско и

...
Правителството определи концесионерите на морските плажове Приморско-централен“, община Приморско и
Коментари Харесай

2 лв. ще струват чадър и шезлонг на централния плаж в Приморско

Правителството дефинира концесионерите на морските плажове „ Приморско-централен “, община Приморско и „ Св. Св. Константин и Елена - огромен плаж “, община Варна. Концесионерите са избрани след извършени състезания и ще стопанисват плажовете за период от 15 години.

За концесионер на плаж „ Приморско-централен “ е избран „ СОФ ПРОЕКТ ИНЖЕНЕРИНГ “ ЕООД. Той ще предлага цена на чадър и на шезлонг от по 1 лева в платената зоната на плажа. Основната активност на компанията е покупка и продажба на машини, аварийни елементи, поддръжка и монтаж на промишлени обекти и уреди. 

Плажът „ Св. Св. Константин и Елена - огромен плаж “ ще се стопанисва от „ Свети Свети Константин и Елена Холдинг “ АД. Цената за прилагане на чадър и шезлонг е от по 10 лева

Размерът на концесионните заплащания за всяка календарна година от периода на концесиите е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове, както и препоръчаните от концесионерите размери на отчисленията от базата за пресмятане размера на концесионното заплащане.

Прекратява се процедурата по даване на концесия за услуга за морски плаж „ Ривиера “, община Варна, заради липса на оферта, чието наличие да дава отговор на условията, избрани с документи за концесията. При осъществяване на законовите условия и в период, Министерството на туризма ще възвърне депозитите и ще върне гаранциите за присъединяване в състезанието на участниците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР