Правителството ограничи в началото на март присъствието на литургии като

...
Правителството ограничи в началото на март присъствието на литургии като
Коментари Харесай

Снимка на деня

Правителството ограничи при започване на март наличието на литургии като част от възбраната за събирания на огромни групи хора в устрема си да предотврати разпространяването на covid-19. Много католици тогава останаха недоволни и обявиха, че църковните служби би трябвало да бъдат позволени наред с други съществени действия като извършването на покупки на хранителни артикули.

По-голямата част от църквите на Италия останаха отворени по време на рецесията, само че единствено за самостоятелна молитва. Католиците наблюдават месите по малкия екран или в интернет, както свещениците ги казвали в празни църкви.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Напрежението набъбна още веднъж в края на предишния месец, когато държавното управление разгласи последователно поетапно облекчение на блокирането в страната, само че завръщането в църквите още веднъж не беше включено. Католическите епископи обявиха, че " не могат да одобряват обстоятелството, че упражняването на религиозната независимост е компрометирано ".

Със съглашение от четвъртък, публичните литургии ще могат да се възобновят от 18 май, само че при строги условия, обрисувани в протокол, подписан от премиера Джузепе Конте и кардинал Гуалтиеро Басетти, президент на Италианската конференция на епископите.
Близо 30 000 души са умрелите от ковид в Италия, третата по величина смъртност в света след Съединени американски щати и Англия. Нова фаза на разпределяне на рестриктивните мерки стартира в понеделник, когато към 4,5 милиона души се върнаха на работа.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР