Правителството официализира заявката на премиера Бойко Борисов за изтегляне на

...
Правителството официализира заявката на премиера Бойко Борисов за изтегляне на
Коментари Харесай

Официално: Българският контингент от Афганистан ще бъде постепенно изтеглен

Правителството официализира поръчката на премиера Бойко Борисов за евакуиране на българския контингент от Афганистан. Членовете на кабинета организираха изключително съвещание на държавното управление, на което беше взето решение за започване на развой на обмисляне на преустановяване на присъединяване на формирования от Въоръжените сили на България в Международната задача на НАТО в Афганистан.

Борисов посочи отличната професионална работа на българския контингент в Афганистан през годините.
„ Горди сме, че имаме славни и положителни бойци и офицери, които на рискова интервенция се оправят отлично. Те са извънредно добре готови и дисциплинирани войни. Огромно благодаря за риска, който поемат, и че популяризират родината “, акцентира министър-председателят Борисов.

Решението на Министерския съвет е взето в подтекста на извършената изключителна среща на 14 април 2021 година на министрите на външните работи и на защитата на странитечленки на НАТО, на която бе решено започване на обмисляне на последователното и следено евакуиране на задачата от 1 май 2021 година

„ На база на вчерашното разискване ние стигаме до извода и предлагането - да организираме изтеглянето на нашия контингент дружно с изтеглянето на съдружниците в задачата, което ще бъде проведено от НАТО в интервала от 1 май до началото на септември “, съобщи заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов. Това е 42-рият български контингент в Международната задача на НАТО за подготовка, съветване и подкрепяне в Афганистан „ Решителна подкрепа”, чийто състав сега наброява 117 души.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР