Правителството одобри проект на Споразумение за предоставяне на помощни услуги

...
Правителството одобри проект на Споразумение за предоставяне на помощни услуги
Коментари Харесай

МБВР ще ни консултира за управлението на речните басейни и риска от наводнения

Правителството утвърди план на Споразумение за даване на помощни услуги при осъществяване на планове сред Министерството на околната среда и водите и Международната банка за възобновяване и развиване, заяви пресслужбата на кабинета.

Споразумението е в осъществяване на Меморандума за съгласие сред Правителството на Република България и Международната банка за възобновяване и развиване за партньорство и поддръжка в усвояването на Европейските структурни и капиталови фондове. То планува Министерството на околната среда и водите да получи консултантски услуги в поддръжка на Разработване на Плановете за ръководство на риска от наводнения (ПУРН - втори цикъл 2022-2027 г.) и Разработване на Плановете за ръководство на речните басейни (ПУРБ - трети цикъл 2022-2027 г.)

По отношение на Плановете за ръководство на риска от наводнения Международната банка за възобновяване и развиване ще окаже подпомагане на Министерство на околната среда и водите за разглеждане на всички аспекти на ръководството на риска от наводнения, при актуализацията на предварителната оценка на риска, както и за сформиране на карти на опасността и риска от наводнения. Ще бъде съветвано създаването на методики и осъществяването на изследвания. Ще се дефинира стратегия от характерни ограничения или композиция от ограничения за понижаване на неподходящите последствия, предварителна защита, отбрана и подготвеност за съответна реакция на популацията при наводнения, отчитайки въздействието на изменението на климата.

За Плановете за ръководство на речните басейни се чака да се реализира сходство с използваното законодателство на Европейски Съюз за водите. Ще се разработят методики и извършат изследвания. Ще се направи характеризиране на регионите за басейново ръководство на водите, както и оценка на натиска, въздействието, риска и положението на водните тела. Ще се дефинират цели и ограничения за реализиране и поддържане на положително положение на водните тела в границите на съответните региони за басейново ръководство на водите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР