Правителството одобри предложението на военния министър Красимир Каракачанов и държавата

...
Правителството одобри предложението на военния министър Красимир Каракачанов и държавата
Коментари Харесай

Сключваме сделка за 1 млрд. лева с германската компания Люрсен за два нови бойни кораба

Правителството утвърди предлагането на военния министър Красимир Каракачанов и страната продължава опитите си да купи два многофункционални модулни патрулни кораба.

Общата сума на плана е 984 млн. лева, като към този момент е включено и дължимото по закон Данък добавена стойност. Одобрението на парите идва, откакто през декември 2019 година изтече срокът за подаване на предложения.

Кандидатите са две задгранични компании – немската „ Люрсен “ и италианската „ Финкантиери “.Офертите а били прегледани от Междуведомствена работна група, която ги е анализирала и оценила. В последна сметка е определена „ LURSSEN WERFT GmbH&Co.KG”.

Целта на плана е придобиването на два многофункционални модулни патрулни кораби, притежаващи качества да вземат участие в необятен набор от морски интервенции на НАТО и Европейски Съюз, които да заменят част от наличните във Военноморски сили остарели кораби съветско произвеждане, неподлежащи на рационализация и ремонт, се споделя в отчета.

Сега министърът на защитата би трябвало да приготви и подпише контракта с класирания преди всичко участник. Днес Каракачанов съобщи, че договорът може да бъде подписан до празника на флота през август.

Офертата на „ LURSSEN WERFT GmbH&Co.KG” дава отговор на условията на Министерството на защитата според Поканата за даване на предложения.

Компанията е предоставила всички нужни документи, свързани с персоналното положение, критериите за асортимент, техническите условия и нейното ценово предложение влиза във финансовата рамка на плана, се споделя в известието от Министерски съвет.

Командирът на флота контраадмирал Кирил Михайлов заяви, че в развой на доставка са и двата нови минни ловци за Военноморски сили. Той изясни, че когато те дойдат, ще бъде направена оценка на техническото им положение, защото са втора ръка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР