Правителството одобри позицията на България за заседанието на Съвета на

...
Правителството одобри позицията на България за заседанието на Съвета на
Коментари Харесай

Одобрена е позицията на България за Съвета на ЕС по заетост и социална политика

Правителството утвърди позицията на България за съвещанието на Съвета на Европейския съюз по претовареност и обществена политика, което ще се организира на 8 декември 2022 година в гр. Брюксел, Белгия.

Дневният ред планува опция за постигането на общ метод сред страните членки според от развоя на полемиката по Директива на Европейския парламент и на Съвета за възстановяване на изискванията на труд при работа през платформа, както и реализиране на общ метод по Директива по отношение на отбраната на служащите от опасности, свързани с експозиция на азбест по време на работа.

В рамките на съвещанието е планувано провеждането на два ориентационни дебата, първият от които ще бъде отдаден на Европейския учебен срок през 2023 година Темата на втория спор ще бъде Европейската тактика за полагането на грижи.

Предвижда се министрите да одобряват Препоръка на Съвета по отношение на образованието и грижите в ранна детска възраст: задачите от Барселона за 2030 година, Препоръка по отношение на достъпа до финансово допустими висококачествени дълготрайни грижи и да се реализира политическо съглашение по Препоръка по отношение на съответен най-малък приход, гарантиращ интензивно приобщаване.

В дневния ред е и одобряването на изводи по отношение на приобщаването на хората с увреждания на пазара на труда и за равенството сред половете във време на стопански разтърсвания с фокус върху младото потомство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР