Правителството одобри отпускането на 432 183 лв. за спортно-състезателни дейности

...
Правителството одобри отпускането на 432 183 лв. за спортно-състезателни дейности
Коментари Харесай

Осигуряват се 432 183 лв. за спортно-състезателни дейности на студентите

Правителството утвърди отпущането на 432 183 лева за спортно-състезателни действия на студентите за 2020 година, от които за държавните висши учебни заведения, финансирани от МОН - 389 517 лева, а за частните - 42 666 лв..

Средствата се обезпечават за учебно-тренировъчната и спортно-състезателните действия на студентите, както и за материално-техническото застраховане на тези действия. Определят се на база създадени от висшите учебни заведения планове за подкрепяне физическото образование и спорта на студентите в постоянна форма на образование.

Отпускат още 227 870 лева по Програмата на ограниченията за протекция на деца с изявени способности от разнообразни учебни заведения

Осигуряват се годишно със Закона за държавния бюджет и се разходват въз основата на показани планове за броя на студентите във висшите учебни заведения в размер на 3 лева за студент.

С Постановлението страната ще обезпечи средства на 33 държавни висши учебни заведения за 129 839 студенти и на 11 частни висши учебни заведения за 14 222 студенти.

Целта е да се укрепят настройките и да се сътвори мотивация за систематични занимания с физически извършения и спорт у младежите.

Средствата се дават по отношение на осъществяване на политиките в региона на студентския спорт, ориентирани към усъвършенстване на двигателния режим, учебно- подготвителната, спортно-състезателната активност и материално-техническото застраховане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР