Правителството одобри отчет по Плана за действие, включващ мерки в

...
Правителството одобри отчет по Плана за действие, включващ мерки в
Коментари Харесай

Одобрен е отчет по плана за действие за присъединяването ни към ERM II и Банковия съюз

Правителството утвърди доклад по Плана за деяние, включващ ограничения в отговор на желанията на Република България за присъединение към Валутния механизъм II (ERM II) и към Банковия съюз, както и следващи задължения след присъединението, като е възложен мандат на министъра на финансите да договаря по тях, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Това решение на държавното управление съставлява естествено продължение на изпратеното на 29 юни 2018 година публично писмо от министъра на финансите и шефа на Българска национална банка за присъединяване на страната ни в Единния контролен механизъм (ЕНМ) посредством определяне на тясно съдействие с Европейската централна банка по смисъла на Регламент (ЕС) № 1024/2013 и за желанията ни за кандидатстване във Валутния механизъм II, което получи и политическата поддръжка на еврогрупата.

Бойко Борисов към Хайко Маас: Разчитаме на Германия за приемането ни в Банковия съюз и ERM II

Отчетът по Плана дава информация за осъществяването на ограниченията в региона на: усилване на рамката на надзора в банковия бранш, възстановяване на макропруденциалната рамка, усилване на надзора върху небанковия финансов бранш (пенсионни фондове и застрахователни дружества); възстановяване на рамката за несъстоятелността, усилване на рамката за битка е изпирането на пари и модернизиране на рамката за ръководство на държавните предприятия.

Одобрени са и следващи задължения, които страната ни следва да извършва след присъединението си към ERM II и Банковия съюз. Те са в региона на небанковия финансов бранш, рамката за ръководство на държавните предприятия, рамката по несъстоятелността и рамката за битка с изпирането на пари. Изпълнението на последващите задължения ще бъде част от изискванията за последващото ни приемане в еврозоната и въвеждане на еврото след осъществяване на всички критерии за конвергенция, в сходство с член 140 от Договора за действието на Европейския съюз. Предстои да бъдат извършени договаряния по тези следващи задължения с европейските сътрудници, в това число и с членовете на еврогрупата и представителите на Дания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР