Правителството одобри Национална програма за младежта на своето редовно заседание.

...
Правителството одобри Национална програма за младежта на своето редовно заседание.
Коментари Харесай

Правителството одобри Национална програма за младежта 2023-2025

Правителството утвърди Национална стратегия за младежта на своето постоянно съвещание. Продължителността на осъществяването й за настоящия програмен интервал е 3 години - 2023-2025 година

Основният приоритет в Програмата е вложение в младежта (15-29 години) като важен обществен капитал посредством поощряване на интензивно включване на младежите, тяхната разпоредителност и осведоменост, неофициално обучение и образование, учене през целия живот, иновативност, творчество, взаимност и съпричастност. Програмата планува финансиране на юношески действия по следните основни области: юношески действия и младежка работа, юношески начинания и акции, еднакъв достъп до юношески действия за младежи от дребни обитаеми места и възстановяване на изискванията по младежката инфраструктура.

Участието на младежите в планове по Програмата ще разшири техния опит и умения за приобщаване към полезностите на гражданското общество, науката, културата, изкуството, предприемачеството, здравословния метод на живот и спорта, както и ще сътвори удобна среда, в която те да разпрострат капацитета си и да имат своите спомагателни персонални достижения.

Необходимите средства за реализацията й през програмния интервал се обезпечават в границите на бюджета на Министерството на младежта и спорта за съответната година в интервала 2023-2025 година При осъществяване на Програмата, за всяка година от осъществяването й, следва да бъдат обхванати не по-малко от 20% от младежите, достигнати в това число посредством информационни акции и обществени мрежи и медии. Делът на младежите, взели участие в директни действия по Програмата, ще бъде 2,5% (съгласно формалните данни на Националния статистически институт за съответните години). Проектите следва да обзет 10% от младежите в страната с по-малко благоприятни условия и 30% от дребни обитаеми места. По Програмата ще бъдат обхванати 100 юношески служащи и ще бъдат актуализирани 16 юношески пространства.
 ММС с стратегия за финансово подкрепяне на интернационалните надпревари в България за 2023 година
ММС с стратегия за финансово подкрепяне на интернационалните надпревари в България за 2023 година

Бюджетът на Министерството на младежта и спорта планува 5 млн. лева
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР