Правителството одобри кандидатурата на Бойко Коцев за член на Управителния

...
Правителството одобри кандидатурата на Бойко Коцев за член на Управителния
Коментари Харесай

Бойко Коцев става член на УС на Международната банка за икономическо сътрудничество


Правителството утвърди кандидатурата на Бойко Коцев за член на Управителния съвет (УС) на Международната банка за икономическо съдействие (МБИС) с мандат до пет години, съобщи БГНЕС. В качеството си на член на УС на МБИС представителят на България ще взе участие в оперативната активност и ръководството на банката и ще отстоява финансово-икономическите ползи на страната ни.

Бойко Коцев е с богата дипломатическа биография и има необятна експертиза, престиж и професионално самопризнание в региона на интернационалните връзки.

Международната банка за икономическо съдействие е в развой на промяна за превръщането й в съвременна интернационална банка за развиване. Банката обръща изключително внимание на планове в браншове, които генерират напредък и са предпочитани за развиването на стопанските системи на страните членки – България, Виетнам, Полша, Монголия, Румъния, Русия, Словакия и Чехия.

В тактиката й за България приоритет е кредитирането в областта на индустрията, селското стопанство, търговията, превоза и банковия бранш

Припомняме, че Бойко Коцев до неотдавна беше дипломат на България в Москва. Съветът по сигурността към Министерския съвет се събра под управлението на премиера Бойко Борисов и разиска българската реакция по случая " Скрипал ". Борисов разпореди посланикът ни в Москва Бойко Коцев да се върне в България за съвещания, а на съвещанието на Съвета по сигурността Коцев бе изслушан. След съвещанието Борисов съобщи, че се чакат повече доказателства и към този миг не считат, че би трябвало да изгонваме дипломати или механически лица от Руската федерация.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР