Правителството одобри 7.5 млн. лв. за Университета за национално и

...
Правителството одобри 7.5 млн. лв. за Университета за национално и
Коментари Харесай

Министерският съвет одобри 7.5 млн. лв. за УНСС

Правителството утвърди 7.5 млн. лева за Университета за национално и международно стопанство (УНСС), оказва се преди началото на държавното съвещание, оповестява " Нова телевизия ".

" Миналата седмица бяхме там в университета, изговорихме всичко. Нашият ангажимент е 7.5 млн. лева Днес го гласуваме, уповавам се да ни подкрепите ", съобщи министър председателят Бойко Борисов.

На 23 април управлението на университета изпрати отворено писмо до медиите, в което се желаеха пари от страната за покриване на отговорности за дотъкмяване на новия образователен корпус. Предупреждаваше се, че в противоположен случай сметките на университета може да бъдат запорирани и да се стигне до фактическа несъстоятелност.

Искането на университета беше за 10.3 млн. лв., с цел да бъде приключен и оборудван новият корпус. Строителството, чийто реализатор е консорциум сред компаниите " Главчев инженеринг " ЕООД и " Вамос " ООД, е почнало през декември 2016 година и трябваше да завърши през юни т.г. Част от финансирането е по оперативна стратегия " Региони в напредък " - 4.5 млн. лв., а останалата - 7.5 млн. лв. - ангажимент от страна на страната, като съгласно управлението на УНСС са обещани траншове от по 2.5 млн. лв. всяка година. В позицията се съобщаваше, че страната не е превеждала средствата, които е дала обещание, незабавно изиска не 7.5, а 10.3 млн. лв., с цел да не се провали планът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР