Правителството направи всичко възможно, за да не затваря. Това каза ...

Правителството направи всичко възможно, за да не затваря. Това каза

Антон Кутев за COVID мерките: Правителството направи всичко възможно, за да не затваря

Правителството направи всичко допустимо, с цел да не затваря. Това сподели в изявление за излъчването „ 120 минути “, представителят на служебния кабинет Антон Кутев.

„ Не считам, че подценихме обстановката, въпросът е какво можехме да извършим. Едно от нещата, за които непрестанно говорихме, е акцията за имунизирането, само че тази акция има и чисто финансови измерения “, посочи представителят на държавното управление.

По думите му последното Народно заседание е отказало да отпусне средства за осведомителна акция в интерес на имунизацията против COVID-19 при актуализацията на бюджета за тази година.

Вариантът със зеления документ е доста по-лек от цялостното затваряне, посочи Кутев.

Относно налагането на нови Коронавирус ограничения в последния миг той сподели: „ Направихме един проект още през лятото и казахме при толкоз инфектирани се затварят учебните заведения, при толкоз инфектирани се затварят кръчмите и така нататък “

Според него нито държавният глава Румен Радев, нито служебното държавното управление бягат от вина.

Антон Кутев е безапелационен, че у нас не се слагат ваксини с изминал период на валидност. По думите му е неприемливо някогашният министър председател Бойко Борисов да популяризира сходна невярна информация.

Източник: btvnovinite.bg