Правителството на Южна Корея въведе тази събота допълнителни мерки срещу

...
Правителството на Южна Корея въведе тази събота допълнителни мерки срещу
Коментари Харесай

Южна Корея със строги мерки срещу COVID-19, докато хиляди протестират срещу президента Мун

Правителството на Южна Корея вкара тази събота спомагателни ограничения против разпространяването на ковид след скок на случаите на заразяване за втори следващ ден, оповестиха ДПА и „ Ройтерс “.

През последното денонощие в страната са регистрирани 166 нови случая на ковид, от които единствено 11 са импортирани от чужбина. Вчера бе обявено за 138 случая за денонощие. Общият брой на инфектираните в страната доближи 15 039, а на умрелите - 305.

В отговор на неочаквания скок на броя на инфектираните държавното управление наложи редица ограничавания в региона на Сеул и прилежащата провинция Кьонги-до. Социални центрове, библиотеки и музеи ще останат затворени през идващите две седмици. Клубове, караоке питейни заведения, спортни салони и концертни зали също може още веднъж да бъдат затворени, в случай че не съблюдават предписанията за предотвратяване от ковид. Футболните и бейзболните мачове още веднъж ще се играят без аудитория, откакто стадионите до момента бяха отчасти отворени за почитателите.

Новите ограничения против разпространяването на COVID-19 в Южна Корея идват на фона на многохилядни митинги в Сеул, макар възбраните за всеобщи събирания. Повод за недоволството редица консервативни публични групи е разкритието за поредност от секс кавги с представители на държавната администрация и новата политика на президента Мун в региона на недвижимите парцели, оповестява „ Ройтерс “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР