Правителството на Южна Корея ще стимулира индустрията да ползва чиста

...
Правителството на Южна Корея ще стимулира индустрията да ползва чиста
Коментари Харесай


Правителството на Южна Корея ще стимулира


Правителството на Южна Корея ще подтиква промишлеността да употребява чиста атомна сила
(снимка: CC0 Public Domain)

Министерството на индустрията на Република Корея разгласява проекти за реализиране на въглероден неутралитет до 2050 година Централната точка на проекта е преходът към водород като главен източник на сила.

До 2050 година стопанската система и промишлеността на страната ще бъдат 33% подвластни от водородната сила, забележителна част от която Корея има намерение да получава от чужбина, заяви.

В момента енергийният бранш на Южна Корея зависи от доставките на нефт, чийто дял е близо 50% в енергийния баланс на страната. Сега това е енергиен източник номер 1 за Корея. До 2050 година подобен източник би трябвало да стане водородът.
още по темата
Правителството чака всяка година до 2050-та в страната да се доставят 27,9 милиона тона водород. За задачата е очакван пакет от промени – тласъци за произвеждане на водород и основаване на обвързвана инфраструктура, в това число станции за всички типове превоз.

Целият водород, създаван в страната към 2050 година, би трябвало да бъде „ син” или „ зелен”. „ Сивият” водород, който се създава от природен газ без хващане на модифицирани артикули (парникови газове), ще бъде изцяло изключен от процеса.

За генериране на наследник водород с хващане и предпазване на CO2, до 2030 година ще бъде основан потенциал за предпазване от 900 милиона тона или повече. Съоръжението за предпазване ще разреши да се създават до 2 милиона тона “син” водород годишно до 2050 година

До предходната година в страната не се произвеждаше “чист” водород. Южна Корея не може и няма да разчита само на вътрешни запаси за производството на водород. Според управляващите, ще бъдат подписани съглашения за доставка на водород от чужбина по повече от 40 канала.

В допълнение към енергийния бранш, ще бъдат подтиквани и други енергоемки промишлености – като стоманодобивната и химическата – посредством насърчаването им да употребяват чисти енергийни източници в софтуерните процеси. Властите дават обещание да основат мрежа от минимум 2000 водородни бензиностанции в страната, с най-малко една станция във всеки район и окръг.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР