Правителството на Великобритания ще забрани продажбата на райски газ, съобщава

...
Правителството на Великобритания ще забрани продажбата на райски газ, съобщава
Коментари Харесай

Забраняват райския газ, притежанието му ще е престъпление в Англия

Правителството на Англия ще забрани продажбата на божествен газ, оповестява Би Би Си. 

Според управляващите азотният оксид има нездравословно влияние върху мозъка на младежите и използването му води до " по-голямо безвластие ". Също по този начин управляващите считат, че притежанието на божествен газ би трябвало да се третира като закононарушение. 

Забраната влиза в действие от януари 

Ще има и по-строг надзор върху търговците на дребно, с цел да се предотврати доставката на азотен оксид за корист.

Райският газ, който се предлага в железни контейнери, е втората след канабиса най-употребявана дрога във Англия във възрастовата граница сред 16 и 24 години. 

По предварителни данни възбраната на божествен газ във Англия може да бъде издадена според Закона за корист с опиати от 1971 година. Той контролира химическите субстанции въз основата на оценка за тяхната щета и опциите за злоупотреби.

Законът не разрешава използването на божествен газ на закрити и открити публични места

По закон за психоактивните вещества от 2016 година в Обединеното кралство и в този момент производството му, предлагането и вносът на азотен оксид за поемане, са противозаконни, само че не и неговото владеене.

Прекомерният банкет води до недостиг на витамини и поразява нервите на гръбначния дирек. Независим съвещателен съвет за злоупотребата с опиати предложи на държавното управление да не употребява закона от 1971 година, който позволява доживотни присъди за доставяне или произвеждане на някои вещества.

Той ще може да се употребява за медицински цели

„ Ние сме загрижени за повишаването на здравните и обществените вреди от азотния оксид, който е необятно наличен за обществеността, изключително за младежите. Ето за какво ние забраняваме азотния оксид. За първи път вършим притежанието на азотен оксид закононарушение, предотвратяваме доставката за корист посредством слагане на по-строг надзор върху търговците на дребно и даваме по-големи пълномощия на правоприлагащите органи да подхващат дейности против тези, които са в нарушаване “, сподели представител на държавното управление. 

Според съвета по-подходящо би било използването на закона от 2016 година за психоактивните вещества, който лимитира наказванията на до 7 години затвор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР