Правителството на Великобритания ще приеме закони, насочени към борба с

...
Правителството на Великобритания ще приеме закони, насочени към борба с
Коментари Харесай

Британската кралица: Приемаме закони за борба с враждебна чужда дейност

Правителството на Англия ще одобри закони, ориентирани към битка с враждебна активност на непознати страни . Това заяви във вторник английската кралица Елизабет II с тирада при откриването на новата сесия на Народното събрание на страната, оповестяват БиБиСи и ТАСС.

" Ще бъдат признати закони за битка с враждебната активност на непознати страни. Моите министри ще изпълнят рекомендациите от Всеобхватния обзор на сигурността, защитата и външната политика ", сподели Нейно Величество, обрисувайки програмата на кабинета за идната година.

В изследване, което е показано през март, Русия и Китай са избрани като главните закани за сигурността на кралството .
 Рааб: Британия усилва нуклеарните си оръжия като застрахователна лавица
Рааб: Британия усилва нуклеарните си оръжия като застрахователна лавица

Това е належащо и надеждно нуклеарно въздържане против враждебни страни

От няколко години държавното управление изследва въпроса за разширение на пълномощията на английските разследващи служби , което би трябвало да им разреши да се борят по-ефективно с външни закани, в това число шпиони и хакерски действия. Обединеното кралство учи и опита на други страни при регистрирането на задгранични сътрудници.

Както се показва в документ, показан от държавното управление към речта на кралицата , целта на кабинета е да промени остарелия закон за държавната загадка , което ще разреши да се употребява против доста по-широк кръг от хора, които могат да съставляват опасност за сигурността и ползите на страната, в това число хакери, работещи за задгранични разследващи служби.

" Проучваме и въпроса за опцията за въвеждане на наказателна отговорност за други типове нездравословни действия, осъществявани от непознати страни и по тяхно напътствие. Обмисляме и изменение на законодателството по отношение на държавната измяна ", се споделя в документа.

Правителството на премиера Борис Джонсън също има намерение да вкара правила за вписване на задгранични въздействия за организации и лица , с цел да ограничи опцията за научно-технически шпионаж и непозната интервенция в демократичните процеси.
 Британско разузнаване: Вражеска страна води електронна война против кралски Военновъздушни сили
Британско разузнаване: Вражеска страна води електронна война против кралски Военновъздушни сили

Русия опитвала да заглуши сателитни връзки на самолети, излитащи от Кипър

По традиция речта за кралицата се изготвя от кабинета на министрите , а главните й тематики са целите на държавното управление за идната парламентарна сесия, която нормално трае една година. Предишната гала по откриването на новата сесия на Народното събрание се състоя през декември 2019 година - преди началото на пандемията COVID-19.

След речта, в продължение на няколко дни и двете камари - Камарата на общините и Камарата на лордовете - разискват главните разпореждания . След това речта се подлага на гласоподаване в Камарата на общините, което се преглежда като израз на доверие към държавното управление, което предходната седмица доста укрепи позициите си след уверена победа на консерваторите на районни избори в Англия.

Поради рестриктивните мерки на ковид , една от най-поразителните церемонии с присъединяване на кралицата е по-малко обилна от нормално . Монархът дойде в Уестминстърския замък с лимузина, а не с обичайната позлатена карета, теглена от осем коня.

Елизабет II не е съпроводена от защита и не е посрещната от членове на почетната армия , а в Камарата на лордовете, където тя приказва, има единствено 74 души, които са показали негативен резултат от тест за COVID-19, да съблюдават разпоредбите за разграничаване и да носят маски.

Кралицата не носеше обичайното покривало и короната с диаманта " Кохинор ", предпочитайки пред тях елегантна светло-лилава рокля и шапка от същия цвят.
 Британия праща бойни кораби в Черно море
Британия праща бойни кораби в Черно море

Стелт F-35B и хеликоптери за лов на подводници са в подготвеност на флагманския самолетоносач HMS Queen Elizabeth
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР