Правителството на Великобритания ще позволи на фермерите да приемат 30

...
Правителството на Великобритания ще позволи на фермерите да приемат 30
Коментари Харесай

Лондон чака 3 пъти повече чужди работници догодина

Правителството на Англия ще разреши на фермерите да одобряват 30 000 сезони служащи от чужбина – три пъти повече от тази година – които да им оказват помощ да съберат и пакетират реколтата от плодове и зеленчуци през 2021 година, заяви вестник „ Гардиън “.

Разширяването на схемата за сезонни селскостопански служащи, която ще важи както за служащи от Европейски Съюз, по този начин и за такива отвън Европейски Съюз, откакто се приключи свободното придвижване на хора от Европа от 1 януари, идва след огромни компликации с реколтата през 2020 година, вследствие на което плодове и зеленчуци изгниха по полетата, защото фермерите не можаха да привлекат задоволително служащи.

На проведената акция за набиране на британци се отзоваха единствено 8000 души през лятото. Това съставлява единствено 11% от нужната цяла работна мощ в сектора, съгласно данните на Националния фермерски съюз, само че в това време огромно нарастване на локалните фрагменти спрямо 2019 година, когато британците са били едвам 1% от работната ръка.

Правителството счита да продължи програмата за набиране на локални сезонни служащи, само че също ще разшири имиграционната скица, която ще разреши на хора от чужбина да работят в английските ферми до 6 месеца, откакто планирани данни демонстрират, че 70 % от производителите на храни се чака да имат проблеми с намирането на нискоквалифицирани служащи през 2021 година Българите и румънците обичайно бяха най-голяма трудова войска от сезоните служащи в Обединеното кралство в предходните години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР