Правителството на Великобритания одобри спорни планове за трета самолетна писта

...
Правителството на Великобритания одобри спорни планове за трета самолетна писта
Коментари Харесай

Британският кабинет одобри спорни планове за трета самолетна писта на Хийтроу

Правителството на Англия утвърди противоречиви проекти за трета самолетна писта на летище " Хийтроу " , осведоми БиБиСи.

Икономическата подкомисия към кабинета, ръководена от премиера Тереза Мей, поддържа проектите, след което бяха утвърдени и от цялото държавно управление.

Транспортният министър Крис Грейлинг съобщи, че това е " исторически миг ".

Обявявайки 2,6 милиарда английски лири отплата за поданици и ограничения за понижаване на шума, министърът заяви, че строителството на пистата ще стартира, в случай че стандартите за качеството на въздуха са покрити.

" Сега е времето за деяние ", означи той пред депутатите, наблягайки, че решението е в народен интерес и ще облагодетелства цяла Англия.

Разширяването на летището по проект би трябвало да завърши до 2026 година и ще се финансира единствено с частни вложения.

През идващите седмици държавно управление ще изиска проектите да бъдат подложени на гласоподаване от Народното събрание.

Дебатът за разширение на " Хийтроу " продължава близо 20 година

За последно лейбъристкото държавно управление поддържа концепцията и завоюва вота през 2009 година , само че проектът след това беше зарязан от обединението на консерваторите след парламентарните избори през 2010 година

Според организации новата писта ще наруши откритите във Англия ограничавания за замърсяване на въздуха и ще докара до увеличение на шума, защото се чака да бъдат обслужвани спомагателни 700 самолета дневно.

Очаква се пистата да коства 18 милиарда паунда. Допълнителни 15 милиарда английски лири ще бъдат отделени за възстановяване на инфраструктурата в региона.

От " Хийтроу " се надяват експлоатирането на пистата да стартира сред 2025 и 2030 година , а потенциалът да се усили от 85,5 милиона обслужвани пасажери до 130 милиона.

Очакванията са да се открият нови 60 000 работни места и 70 милиарда английски лири генерирани стопански изгоди до 50-те година на този век.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР