Правителството на Великобритания обяви плановете си за организирането на специални

...
Правителството на Великобритания обяви плановете си за организирането на специални
Коментари Харесай

Саджид Джавид: След Брекзит бизнесът във Великобритания може да пострада

Правителството на Англия разгласи проектите си за организирането на специфични прояви в нощта на 31 януари, когато страната публично ще напусне Европейския съюз. Но министърът на финансите и канцлер на държавното богатство Саджид Джавид призна, че някои браншове от бизнеса в Обединеното кралството ще пострадат след раздялата с блока, осведоми „ Ройтерс ”, представена от Българска телеграфна агенция.

В изявление за „ Файненшъл таймс ”, оповестено през днешния ден, Джавид споделя, че след края на тази година английските регулации няма да съответстват с европейските, Англия няма да взе участие в взаимните решения и няма да членува в митническия съюз на Европейски Съюз. Министърът има поради изказването на премиера Борис Джонсън, че договарянията за бъдещите връзки сред кралството и Европейски Съюз ще приключат до края на 2020 година

Англия ще напусне блока в 23 часа на 31 януари, само че ще продължи да съблюдава законодателството на Европейски Съюз през идващите 11 месеца, които са временен интервал.

През нощта на излизането от Европейски Съюз министър председателят Джонсън има намерение да произнесе послание към нацията след съвещание на държавното управление в Северна Англия. Освен това, върху постройката на „ Даунинг стрийт 10 ” ще бъде прожектиран часовник, който ще регистрира с назад преброяване времето до 11 часа вечерта на 31 януари, когато разводът с Европейски Съюз ще стане факт. Целият държавен квартал „ Уайтхол ” ще бъде огрян от светлинно шоу, а национални знамена ще се веят на всички пилони на площада на Народното събрание. Кабинетът е разпоредил да се изсече възпоменателна монета, която ще бъде пусната в обращение още същия ден.

Консервативното държавно управление на Джонсън се е отказало от проекта си в уречения час на раздялата с Европейски Съюз да зазвучат фамозните камбани на часовника Биг Бен, който към момента се ремонтира. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР