Правителството на Великобритания може да реши едностранно да отмени Brexit,

...
Правителството на Великобритания може да реши едностранно да отмени Brexit,
Коментари Харесай

Съдът на ЕС: Великобритания може едностранно да се откаже от Brexit


Правителството на Англия може да реши едностранно да анулира Brexit, без да се съветва с другите страни членки на Европейския съюз, постанови през днешния ден Съдът на Европейски Съюз.

Решението бе приветствано от съперниците на излизането на Англия от съюза.
Извънредното тълкувателно решение на Съда на Европейски Съюз, оповестено единствено ден преди гласуването в английския парламент за постигнатото от премиерката Тереза Мей съглашение за Brexit, представено от организация Ройтерс гласи, че " Англия има правото да отдръпна едностранно уведомлението за желание за овакантяване на Европейски Съюз ".

Решението следва мнението на генералния юрист на Съда на Европейски Съюз. Това ускорява очакванията на съперниците на Brexit за производство на нов референдум, който да попречи на отдръпването на Англия от съюза, планувано за 29 март 2019 година.
Мей е изправена пред мощна съпротива против препоръчаното от нея съглашение за Bexit и мнозина чакат то да бъде отхвърлено от английския парламент, което ще докара до нови напрегнати договаряния с Европейски Съюз. Очаква се в четвъртък английската министър-председателка да участва на среща на водачите в Брюксел, отбелязва организацията.

Алин Смит, евродепутат от Шотландската национална партия и съперник на Brexit, който бе измежду сезиралите Съда на Европейски Съюз да се произнесе по тълкуването на член 50 от Лисабонския контракт съобщи, че " решението изпраща ясно обръщение на английските депутати преди гласуването на следващия ден, че има излаз от тази рецесия ". " Светлина в края на тунела за стопанската система, за работните места и за позицията на Англия на международната сцена. Сега всичко зависи от Англия ", акцентира той.

" Ако Англия реши да промени позицията си по Brexit, анулацията на член 50 е вид и Eвропа ще би трябвало да направи всичко по силите си да приветства Англия с отворени прегръдки ", прибавя шотландският евродепутат.

Съдът на Европейски Съюз съобщи, че при положение на отвод от Brexit, Англия ще остане част от съюза без смяна на изискванията на участието й, отбелязва Ройтерс.

Междувременно в изявление за Би Би Си английският министър по околната среда Макъл Гоув сподели, че решението на Съда на Европейски Съюз не трансформира проектите за излизане на Англия от Европейски Съюз по авансово контрактуваните периоди. Той акцентира, че гласуването в Палатата на общините на английския парламент по постигнатите условия с Брюксел за Brexit, както и преди ще се състои на 11 декември.

Споразумението за Brexit дефинира извънредно ясно изискванията за Англия. В частност до края на целият временен интервал, който ще продължи до края на 2020 или 2021 година страната ще би трябвало да извършва всички правила на Европейски Съюз, а също по този начин и да заплаща вноските си в бюджета на общността, само че без да има достъп до механизмите за взимане на решения.

Лидерите на страните от Европейски Съюз утвърдиха на 25 ноември съглашението с Англия за Brexit и политическата декларация за последващите връзки с Лондон. За да влезе в действие това съглашение би трябвало да получи утвърждение от Европейския парламент, както и от английските законодатели.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР