Правителството на Великобритания даде зелена светлина за завръщането на професионалния

...
Правителството на Великобритания даде зелена светлина за завръщането на професионалния
Коментари Харесай

В Англия разрешиха Фаза 3, препоръчаха дори във футбола да се спазва дистанция на терена

Правителството на Англия даде " зелена светлина " за завръщането на професионалния спорт в страната от 1 юни, понеделник. Така се минава към така наречен Фаза 3 и се поставя завършек на дългото очакване и животът без спорт, който продължи повече от два месеца. Новината разгласи Оливър Даудън, държавен секретар по културата, медиите и спорта в Обединеното кралство.

Първата професионална спортна демонстрация ще са конните надпревари в Нюкасъл, които започват в понеделник. Футболът, тенисът, Формула 1, крикетът, голфът, ръгбито и всички останали спортове са позволени. Разбира се, всички те ще се организират без аудитория, като държавното управление прецизира, че не се чака завръщането на фенове в обозримо бъдеще.

В четвъртък клубовете в Премииър лийг към този момент взеха решение, че шампионата се възобновява на 17 юни.

Спортистите, включително и футболистите, би трябвало да съблюдават много условия, които бяха упоменати в днешното изказване на министъра. Когато е допустимо, всички спортисти би трябвало да пътуват самостоятелно, с частен превоз. Преди влизане на съответните уреди, всички ще бъдат проверявани за признаци на COVID-19. Който прояви такива, мигновено ще бъде изолиран. Социалната отдалеченост би трябвало да бъде спазвана постоянно когато е допустимо. В това влиза отстоянието един от различен на играчите и щаба, които са на скамейките. Същият принцип би трябвало да се съблюдава даже на игралното поле, когато става дума за полемики сред играчи и рефери, както и при наслада от отбелязването на попадения. Използването на съблекалните би трябвало да бъде сведено до най-малко, само че душовете в тях могат да бъдат употребявани при нужната отдалеченост. Организаторите би трябвало да назначават контрольор по COVID-19, който да бъде виновен за надзора, планирането и връзката към спазването на всички ограничения.
The Premier League has welcomed the announcement today by the Government permitting the return of competitive sport in England under strict conditions from 1 June#PL statement https://t.co/RYEsxGyHjh pic.twitter.com/fYUFPiFwsz
— Premier League (@premierleague) May 30, 2020
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР