Правителството на Централноафриканската република (ЦАР) категорично отхвърли новината от CNN

...
Правителството на Централноафриканската република (ЦАР) категорично отхвърли новината от CNN
Коментари Харесай

ЦАР: Не използваме руски инструктори

Правителството на Централноафриканската република (ЦАР) изрично отхвърли новината от CNN за дейностите на съветските военни инструктори в тази страна. Това се споделя в изказването, оповестено в петък от канцеларията на президента на ЦАР Фаустин-Арханген Туадера.

" След неуспеха на опита за прелом на 13 януари 2021 година, подхванат от Коалиция на патриотите за смяна, част от интернационалната преса стартира акция за дезинформация и операция за дестабилизиране на институциите на нашата република и определяне на режим, подобаващ на задгранични стратегически ползи ", се споделя в текста.
 Франция дамгоса
Франция дамгоса " завземането на властта " от Русия в ЦАР

Сътрудничеството на ЦАР с съветската " Вагнер " е предиздвикало Париж да понижи военната си поддръжка

Като част от тази акция CNN и списание The Century неотдавна разгласиха по едно и също време вест с голословни обвинявания против съветски инструктори, се споделя в изказването.

" Кабинетът на президента на ЦАР декларира, че този материал на CNN и списание The Century е непрофесионален, разпорежда цялата виновност за протичащото се в страната на законното държавно управление, а не на бунтовниците, упреква съветските съдружници на държавното управление на ЦАР без доказателства, в действителност приканва за насилствена промяна на властта в ЦАР ", - се акцентира в текста.

Русия неведнъж е заявявала, че нейните военни инструктори работят в ЦАР по покана на законните управляващи за образование на въоръжените сили на страната, само че не вземат участие във военни дейности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР