Правителството на Словакия ще ограничи цените на енергията за домакинствата

...
Правителството на Словакия ще ограничи цените на енергията за домакинствата
Коментари Харесай

Словакия ограничава цените на тока за домакинствата

Правителството на Словакия ще ограничи цените на силата за семействата през идната година. Това ще коства на бюджета 6 милиарда евро, оповестиха публични представители на кабинета в Братислава, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Мерките предвиждат цените на електрическата енергия за семействата да не се трансформират, макар че природният газ и топлоенергията ще се покачат с 15%, заяви словашкият министър председател Едуард Хегер пред публицисти. Той съобщи, че семействата в Словакия биха платили през идната година приблизително с по 3000 евро повече за сила, в случай че държавното управление не вземе ограничения.

" Те включват контракт с главния снабдител на електрическа сила в страната - Slovenske Elektrarne, който се чака през идната година да продава част от тока на цени, които са под пазарните равнища. Доставчиците на природен газ и на топлоенергия пък ще бъдат обезщетени посредством дотации, с цел да задържат крайните цени, на които ги продават на потребителите ", заяви словашкият министър на финансите Игор Матович.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР