Правителството на Шотландия предупреди Футболната лига на страната и Футболната

...
Правителството на Шотландия предупреди Футболната лига на страната и Футболната
Коментари Харесай

В Шотландия настръхнаха срещу играч на Селтик, нарушил карантината

Правителството на Шотландия предизвести Футболната лига на страната и Футболната асоциация, че шампионата може да бъде спряно, защото състезател на Селтик е нарушил карантината. Става дума за бранителя Боли Болинголи-Мбомбо, който е бил на необявена пред никого отмора в Испания, след което се е прибрал в Шотландия и е играл против Килмарнък.

От клуба оповестиха, че не са имали и най-малка визия за ваканционните пътувания на Болинголи-Мбомбо. Преди това пък поради две позитивни проби от ковид беше анулиран различен мач от елита на страната: Абърдийн - Сейнт Джонстън.

25-годишният белгиец към този момент се извини за постъпката си, а управлението на Селтик стартира лична инспекция на случая.

" Ние сме сега в диалози с клуба и футболната администрация, с цел да се открият тези обстоятелства. Но занапред можем да потвърдим, че имаме още един случай с нарушение на протокола. При трети сходен случай с футболист от професионалните шампионати, държавното управление на Шотландия няма да има различен избор, с изключение на да спре шампионата. Ще се наложи да определим наложителна пауза, с цел да се изчистят тези случаи и да се върнем към мачовете в безвредна конюнктура, се споделя в мнението на управляващите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР