Правителството на Северна Македония упълномощи здравния си министър Венко Филипче

...
Правителството на Северна Македония упълномощи здравния си министър Венко Филипче
Коментари Харесай

Северна Македония поръча 100 000 дози от руската ваксина

Правителството на Северна Македония упълномощи здравния си министър Венко Филипче да подпише контракт за поръчка на 100 000 дози ваксина против COVID-19 от Русия, съобщи bTV, цитирайки организация МИА.

Към момента не е ясна датата на доставката на препарата. Филипче уточни, че не престават и договарянията с „ Пфайзер “ и „ Синофарм “. На този декор, броят на новозаразените в страната пораства, показва „ Независен веник “, като изданието написа, че евентуално в някогашната югорепублика стартира трета или четвърта вълна на епидемията.

При направени 3342 теста през последните 24 часа са регистрирани нови 725 инфектирани, което значи, че 21,69 % са позитивните случаи. Вчера те бяха 18 %, отбелязва изданието. Починали са 13 души, а дейните случаи в страната са 7000. Ситуацията с ковид в страната приказва, че може би ще би трябвало да бъдат въведени нови рестриктивни ограничения, написа вестникът. От началото на експлоадирането на пандемията в Северна Македония са регистрирании общо 100 000 инфектирани от ковид, което прави 5 % от популацията на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР