Правителството на Саудитска Арабия разкри визията на бъдещия 170-километров град

...
Правителството на Саудитска Арабия разкри визията на бъдещия 170-километров град
Коментари Харесай

Саудитска Арабия ще строи 170- километров небостъргач в пустинята

Правителството на Саудитска Арабия разкри визията на бъдещия 170-километров град на бъдещето, наименуван The Line. Той е част от плана NEOM за автоматизиран район, работещ с високи технологии, без взаимозависимост от изкопаеми запаси, а единствено със зареждане от възобновими източници.

Според саудитците изкуственият разсъдък ще заема централно място в метода, по който хората живеят - без коли и без замърсен въздух. Ще бъде основан сдържан и контролиран микроклимат. Компактният дизайн на град Неом - права линия, ще разрешава да се понижи производството на боклуци, а местоположението му е съвършено за добиването на ток от вятър и слънчева сила, твърди принц Бин Салман.

През 2026 година Неом би трябвало да има 450 хиляди поданици, през 2030-а - до два милиона души, а през 2045-а в него към този момент ще живеят девет милиона. Според плана на американското студио Morphosis Architects The Line ще бъде издигнат в водоравен небостъргач сред две огледални стени. Тяхната височина ще е 500 метра, а вътрешното пространство сред тях ще е с ширина 200 метра.

На процедура необикновеният град ще се трансформира в 12-ата най-висока постройка в света, както и най-дългата. В него ще живеят до 9 милиона души, които се имат разполагаем всичко належащо за удобен живот, в това число доста паркове, богати на зелени площи.
Огледалните фасади с изключение на, че ще придават неповторим тип да структурата, имат за цел да оставят най-малък отпечатък върху природата, сливайки се с нея.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР