Правителството на САЩ увеличава усилията си за спиране на разпространението

...
Правителството на САЩ увеличава усилията си за спиране на разпространението
Коментари Харесай

САЩ предприемат действия срещу маймунската шарка

Правителството на Съединени американски щати усилва напъните си за прекъсване на разпространяването на маймунската шарка посредством изпращане на стотици хиляди дози ваксина до щатите през идващите месеци, като уголемява достъпа на най-застрашените и увеличение на доставките в регионите с огромен брой случаи, заяви Ройтерс.
Обявеният проект за деяние включва бързо разширение на достъпа до дози от имунизацията „ Джинеос “ на „ Бавариан Нордик “, който до момента е била стеснен, за попречване на маймунска шарка в регионите с най-висока степен на разпространяване и потребност.
Щатските и локалните здравни служби също могат да поръчват доставки от имунизацията AКAM2000 на „ Емърджънт Байосолюшънс “, която е с доста по-голямо предложение, само че има повече странични резултати и не може да се употребява от всички, в това число от хора с отслабен имунитет.
Администрацията на Байдън ще отпусне 296 000 дози от „ Джинеос “ от националния ресурс на щатите и териториите през идващите седмици, като 56 000 ще бъдат отпуснати неотложно, а 1,6 дози през идващите месеци, оповестиха публични лица.
В Съединени американски щати има 306 случая на маймунска шарка, вирусна зараза, обвързвана с дребната шарка, която предизвиква мъчителни кожни лезии.
Въпреки че вирусът е ендемичен в някои елементи на Африка, сега е обхванал и страни, в които нормално не е разполагаем, което провокира опасения, че може да се популяризира по-широко.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР