Правителството на САЩ ще достави по-модерни ракетни системи на Украйна,

...
Правителството на САЩ ще достави по-модерни ракетни системи на Украйна,
Коментари Харесай

Байдън описа в статия за New York Times какво ще правят и какво няма да правят САЩ в Украйна

Правителството на Съединени американски щати ще достави по-модерни ракетни системи на Украйна, написа президентът Джо Байдън в публикация за New York Times, оповестена във вторник вечерта.

С тях отбраняващата се войска ще може по-точно да поразява „ значими цели на бойното поле в Украйна “, като съгласно американския държавен глава страната му „ не предизвиква и не разрешава на Украйна да нанася удар отвън нейните граници “.

Джо Байдън не дава информация какви тъкмо са системите. Преди дни се появи информация, че Вашингтон обмисля доставката на създадени в Съединени американски щати системи с по-голям обхват - MLRS (ракетни системи за неведнъж изстрелване) и HIMARS (ракетни ракетни системи с висока мобилност). Украинското управление изиска тези залпови ракетни комплекси от сътрудниците от НАТО, с цел да може да се отбрани по-добре от възходящия напън от съветските военни в Донбас.

Съединени американски щати няма да изпращат на Украйна ракетни системи, които могат да доближат до Русия, сподели обаче Байдън в понеделник.

Системата HIMAR, инсталирана на транспортно средство, може да изстрелва ракети с обхват от няколкостотин километра. Високопоставен американски чиновник е коментирал във вторник вечерта, че Украйна би трябвало да получи системата, само че с муниции с обхват 80 километра. „ Тези системи се употребяват от украинците за отбиване на съветските настъпления на украинска територия, само че те не се употребяват против Русия “, е споделил неназованият чиновник, представен от медиите.

Досега държавното управление във Вашингтон предизвестява, че оръжията с по-голям обхват могат да значат ескалация, в случай че Украйна ги употребява за атакуване на цели в Русия. Руският външен министър Сергей Лавров предизвести, че всяка доставка на оръжие, която може да доближи съветска територия, ще бъде „ сериозна стъпка към неприемлива ескалация “.

In Opinion

" America’s goal is straightforward, " President Biden writes in a guest essay. " We want to see a democratic, independent, sovereign and prosperous Ukraine with the means to deter and defend itself against further aggression. "
— The New York Times (@nytimes)
Статията на Байдън е озаглавена " Какво ще прави и какво няма да прави Америка в Украйна ". Целта на на Съединени американски щати е ясна - ние желаеме да забележим демократична, самостоятелна, суверенна и просперираща Украйна, която има силата да възпира и да се пази от по-нататъшна експанзия, написа президентът.

" Бързо задвижихме изпращането на доста количество оръжия и амуниции, с цел да могат те да се борят и да бъдат във допустимо най-силната позиция на масата на договарянията ", споделя още Байдън.

Доставката на по-модерните залпови ракетни комплекси е част от нов пакет за сигурност на стойност 700 милиона $. Той включва още снаряди, радарни системи, противотанкови оръжия Javelin, хеликоптери, транспортни средства и аварийни елементи.

Съединени американски щати не желаят война сред НАТО и Русия, нито биха се пробвали да смъкват Владимир Путин от власт в Москва. „ Докато Съединените щати или нашите съдружници не бъдат атакувани, ние няма да участваме директно в този спор - нито посредством изпращане на американски войски в Украйна, нито посредством нахлуване на съветски сили. “

" Ако обаче Русия не си заплати за офанзивата на Украйна, това може да докара до края на основания на правила интернационален ред, както и да има пагубни последствия в международен мащаб. "

Президентът на Съединени американски щати написа, че все още няма признаци, че Русия има намерение да употребява нуклеарно оръжие в Украйна. Но „ реториката на Русия, която дрънка нуклеарната сабя “ сама по себе си е рискова и безотговорна, споделя още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР