Правителството на САЩ одобри за употреба първата в света ваксина

...
Правителството на САЩ одобри за употреба първата в света ваксина
Коментари Харесай

Създадоха първата ваксина за пчели

Правителството на Съединени американски щати утвърди за приложимост първата в света ваксина за медоносни пчели. Революционното средство усилва очакванията за ново оръжие против заболяванията, които постоянно опустошават колониите, на които се разчита за опрашване на растителността.

Американското министерство на земеделието издаде лиценз за ваксина, основана от Dalan Animal Health, за отбрана на медоносните пчели от заболяването американски гнилец, заяви в. " Гардиън ", цитира trafficnews.bg.

" Нашата ваксина е пробив в отбраната на медоносните пчели. Готови сме да променим метода, по който се грижим за насекомите, оказвайки въздействие върху производството на храни в международен мащаб ", разгласи Анет Клейзър, основен изпълнителен шеф на американската биотехнологична компания.

Целта на имунизацията, която в началото ще бъде разполагаем на пчеларите с комерсиална цел, е да ограничи гнилеца - съществено заболяване, породено от бактерията Paenibacillus larvae, което може да отслаби и убие кошерите. До момента няма лек за заболяването, която в някои елементи на Съединени американски щати се среща при 1/4 от кошерите. Това принуждава пчеларите да унищожават и изгарят всички инфектирани фамилии и да ползват антибиотици, с цел да предотвратят по-нататъшното разпространяване.

Това е нещо, което пчеларите могат елементарно да разпознаят, тъй като трансформира ларвите в кафява слуз със зловонна миризма, изясни Кийт Делаплан, ентомолог в Университета на Джорджия, взел участие в създаването на имунизацията.

Препаратът работи, като включва част от бактериите в пчелното млечице, с което пчелите работнички хранят майката, която по-късно го гълтам и получава част от имунизацията в яйчниците. След това разрастващите се пчелни ларви получават имунитет против гнилец, когато се излюпят. Според изследвания на Dalan това ще понижи смъртността от заболяването.

В най-хубавия случай пчелните майки биха могли да бъдат хранени с коктейл в бонбони за майки - мека, пастообразна захар, която пчелните майки ядат по време на превозване, уточни Делаплан. По негови думи развъдчиците на пчелни майки биха могли да популяризират " изцяло имунизирани пчелни майки ".

Американският гнилец поражда в Съединени американски щати, откъдето се популяризира по целия свят. Пробивът може да послужи за създаването на ваксини и за други болести, свързани с пчелите, като европейската версия на гнилеца.

Съединени американски щати са извънредно подвластни от ръководените пчелни колонии, които подкрепят опрашването на питателните артикули, като кошерите постоянно се транспортират с камиони из цялата страна за размножаване на всичко - от бадеми до боровинки.

Причината е, че доста диви типове пчели понижават застрашително заради загуба на местообитания, потребление на пестициди и климатичната рецесия, което подхранва опасенията за световна рецесия в броя на насекомите, застрашаваща екосистемите и сигурността на храните и здравето на хората.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР