Правителството на САЩ изложи своя дългоочакван план за забрана на

...
Правителството на САЩ изложи своя дългоочакван план за забрана на
Коментари Харесай

FDA пак иска забрана на ментоловите цигари 

Правителството на Съединени американски щати изложи своя дълго чакан проект за възбрана на цигарите с ментол и ароматизираните пури.

Предложението ще понижи заболяванията и смъртността и ще помогне на актуалните пушачи да се откажат от тютюнопушенето.

Ментолът се съдържа допълнително от една трета от цигарите, продавани в Съединени американски щати, а усетът на мента е извънредно желан измежду чернокожите и младежите.

Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати няколко пъти се пробва да вкара възбраната за ментола, само че постоянно се сблъсква с компанията Big Tobacco, обвързвана с членове на Конгреса както от демократичната, по този начин и от републиканската партия.

Доказано е, че охлаждащият резултат на ментола омекотява острия пушек, попадащ в гърлото, като по този метод се привиква по-бързо към тютюнопушенето и по-трудното му отричане.

FDA също ще се стреми да забрани ментола и в други тютюневи произведения като пуретите и наргилетата.

Предложенията на организацията както за цигарите, по този начин и за пурите ще бъдат към този момент в първичен стадий. От FDA прегледа мненията на обществото преди да издаде дефинитивни ограничения за прекъсването на продажбата на тези произведения.

Ментолът е единственият мирис на цигари, който не беше неразрешен от закона от 2009 година, който даде на FDA пълномощия върху тютюневите произведения.

Миналия април администрацията на Джо Байдън даде обещание, че ще се опита да забрани ментола в границите на една година поради по-високия % на смъртност измежду чернокожите пушачи. Цигарите с ментол се употребяват от 85% чернокожи пушачи.

Властите показват, че чернокожите умират непропорционално от сърдечни болести, рак на белия дроб и инсулт. Цигарите с ментол и ароматизираните пурети са главните виновници за тези болести.

Повече от 12% от живеещите в Съединени американски щати пушат цигари, като процентът е почти еднакъв сред белите и черните.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР