Правителството на Сърбия назначи в четвъртък твърдолинейния проруски политик Александър

...
Правителството на Сърбия назначи в четвъртък твърдолинейния проруски политик Александър
Коментари Харесай

Александър Вулин поема сръбското разузнаване

Правителството на Сърбия назначи в четвъртък твърдолинейния проруски политик Александър Вулин за началник на разузнаването на страната , предава Associated Press.

Александър Вулин, който беше вътрешен министър на Сърбия в предходното държавно управление, а преди този момент беше министър на защитата преди този момент, поема поста шеф на БИА, сръбската разследваща организация, се споделя в изказване на държавното управление.

Като вътрешен министър на Сърбия Вулин посети Москва през август, рядко посещаване на европейски държавен чиновник, което акцентира против Русия поради войната й в Украйна.

Тогава той сподели на съветския външен министър Сергей Лавров, че " Сърбия е единствената страна в Европа, която не е въвела наказания и не е част от антируската нервност ".

Вулин е считан за " човек на Москва " в сръбското управление. Назначаването му на подобен сензитивен пост в разузнаването се преглежда като следващото неуважение към Запада и неговите, в случай че в действителност желае да се причисли към Европейския съюз.

Назначаването му възмути прозападната съпротива в Сърбия.

" Назначаването изцяло ще спре съдействието на БИА със западните служби за сигурност и ще способства за " спомагателната интернационална изолираност на Сърбия ", се споделя в изказване на опозиционната партия. " Движение на свободните жители "

В него се показва, че Вулин " намерено пази пропутиновски позиции " и се прави оценка, че назначението дефинира Сърбия " като единствен съдружник на Русия в Европа ".

Мариника Тепич от опозиционната Партия за независимост и правдивост сподели, че е уверена, че назначението на Вулин " демонстрира, че Сърбия върви към тирания ", в която " ще бъдат позволени всички средства в битката против политическите съперници ".

, че Сърбия би трябвало да се откаже от задачата си за участие в Европейски Съюз и вместо това да се обърне към Москва, като постоянно подлага на критика прилежащите на Сърбия страни и техните водачи и ги назовава с унизителни имена. Той има възбрана за влизане в Хърватия.

Вулин се застъпва за основаването на " сръбски свят " , сходно на концепцията за " съветския свят ", който да сплоти всички сърби на Балканите под едно знаме , водено от сръбския президент Александър Вучич.

Съобщава се, че предходната година Вулин е основал " работна група " с Николай Патрушев, авторитетният секретар на Съвета за сигурност на Кремъл, за битка с " цветните революции " - поредност от всеобщи митинги, които от време на време водят до свалянето на автократични режими най-много в Близкия изток и Азия.

Сръбските самостоятелни медии оповестиха, че на срещата им в Москва в края на предходната година Вулин е предал на Патрушев записи от белградска среща, извършена от членове на съветската съпротива. За опозиционните групи беше мъчно да провеждат срещи в Русия и избраха Белград, тъй като не се нуждаят от визи, с цел да влязат в Сърбия.

Малко след срещата в Белград някои от присъстващите бяха задържани в Русия . Вулин отхвърли да е предал записите на Патрушев.
 Сърбия и Русия взаимно ще се съветват за външните си политики
Сърбия и Русия взаимно ще се съветват за външните си политики

Двете страни подписаха съглашение на срещата на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР