Правителството на Русия спешно подготви законопроект, с който се прави

...
Правителството на Русия спешно подготви законопроект, с който се прави
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО СТАНА 1917-а: Путин ще национализира Макдоналдс и Пепси

Правителството на Русия незабавно приготви законопроект, с който се прави първа крачка към национализиране бизнеса на задгранични компании, замразили или прекратили бизнеса си в страната поради последствията от нашествието в Украйна. Той е утвърден от държавна комисия по законодателната активност като част от втори пакет ограничения за поддръжка на стопанската система, заяви Александър Жуков, първи зам-председател на Държавната Дума.

Както към този момент ви съобщихме, първи ръководителят на Централен комитет на партията на комунистите на Русия Максим Сурайкин предложи да се национализират непознатите вериги и да се слагат на тяхно място държавни заведения за хранене, предлагащи изключителни съветски ястия.

С Жуков обаче нещата стават съществени - той съставлява ръководещата партия " Единна Русия " в оперативния щаб на държавното управление. Не бе обявено по кое време ще бъде импортиран планът в Народното събрание, само че в изключителната обстановка това може да стане незабавно и той да бъде утвърден за броени часове от двете камари.

В понеделник Андрей Турчак, секретар на Генералния съвет на партията на президента Владимир Путин и първи зам.-председател на горната камара на Народното събрание (Съвета на Федерацията) непосредствено предложи национализация. Според него дейностите на западните компании били чиста проба тенденциозен фалит, за който е взето решение под политически напън за присъединяване в " санкционна война против Русия ". Той приказва още за " удар с нож в гърба ", " ще защитим нашите " и " ще отговорим с военновременни закони ".
ТЕМА преди 2 часа 2981 преди 3 часа 267 преди 3 часа 899
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР