Правителството на Русия одобри план за инфраструктурата на Северния морски

...
Правителството на Русия одобри план за инфраструктурата на Северния морски
Коментари Харесай

Русия одобри план за развитие на Северния морски път до 2035 г.

Правителството на Русия утвърди проект за инфраструктурата на Северния морски път до 2035 година Това е първият програмен документ, който дефинира развиването на най-голямата морска транспортна автомагистрала в северната част на Русия, означи Михаил Григориев от държавната комисия за развиване на Арктика.

Предвижда се построяването на цяла флотилия морски съдове, които да могат да обезпечат съдоходство в арктическите морета. От 2022 година до 2024 година би трябвало да бъдат внедрени в употреба 16 избавителни и 13 плавателни съда за хидрографски изследвания. До 2030 година се планува построяването на четири ледоразбивача по плана „ Арктика “. През декември 2027 година би трябвало да бъде подготвен и основният
ледоразбивач от плана „ Лидер “ с мощ 120 мегавата, кадърен да проправя път в ледове с дебелина до 4 метра. От 2030 година до 2032 година ще бъдат издигнати още два такива ледоразбивача.

В рамките на проекта за развиване на Северния морски път до края на тази година се планува да бъдат показани оферти за създаване на модел на хеликоптер, който да може да се базира на площадките на новите и съществуващи ледоразбивачи, съобщи " Российская Газета ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР