Правителството на РСМ няма подкрепа в парламента за конституционни промени.

...
Правителството на РСМ няма подкрепа в парламента за конституционни промени.
Коментари Харесай

Мицкоски: Правителството няма парламентарна подкрепа за промени в конституцията

Правителството на РСМ няма поддръжка в Народното събрание за конституционни промени. То се опасява от избори, също поради липса на поддръжка, твърди водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, призовавайки за следващ път за предварителни избори.

„ Предложих на първото парламентарно съвещание да вкарам по предложение на държавното управление точка, с която да стартира процеса на промени в конституцията и в случай че държавното управление на ДСИ и СДСМ обезпечи поддръжката на 80 депутати, тогава съм подготвен да напусна политиката дефинитивно “, сподели Мицкоски. „ В противоположен случай по-добре да отидем на предварителни избори и хората да изберат държавно управление, което ще има национално доверие, а не такова, което е конфигурирано, като това сега “.

Според него настоящето държавно управление не се интересува от европейски полезности, а единствено от персонални привилегии, корупция и доста откраднати национални пари посредством частни търгове. „ Нито имат поддръжка в Народното събрание за конституционни промени, нито тези политически измамници я заслужават. Затова въпросът за конституционните промени за ВМРО-ДПМНЕ е завършен. А държавното управление се опасява от избори, тъй като няма поддръжка “, заключи Християн Мицкоски.

По-рано водачът на ВМРО-ДПМНЕ съобщи, че в случай че се стигне до смяна на Конституцията и бъде призната Преговорната рамка това ще значи край за македонската еднаквост.

Съгласно Преговорната рамка за започване на договаряния на районен съд Македония за участие в Европейски Съюз, управляващите в Скопие би трябвало да впишат в Конституцията на страната българите преди започването на същинските договаряния.

Според Мицкоски се чака напън върху депутатите от неговата групировка, само че и върху историческата комисия.

Мицкоски има намерение да провежда и референдум в районен съд Македония против " българизацията на страната " и приканва " за гражданско обединяване против пагубните политики на държавното управление ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР