Правителството на Република Северна Македония вчера взе решение да наложи

...
Правителството на Република Северна Македония вчера взе решение да наложи
Коментари Харесай

Северна Македония сложи ценови таван на основни хранителни стоки

Правителството на Република Северна Македония през вчерашния ден взе решение да наложи таван на цените за някои съществени хранителни артикули в търговията на едро и дребно, оповестява скопското издание " Независен ", представено от sinor.bg.

Решението планува цените да бъдат лимитирани до равнището, на което са били на 1 декември 2021 година, като таванът ще важи до 31 януари 2022 година с опция за удължение, в случай че пазарната обстановка го постанова, оповестиха от държавната пресслужба.

" С това решение се дефинират най-високите цени в търговията на едро и дребно на съществени хранителни артикули: самун, захар, брашно вид 400 слънчогледово олио, трайно мляко с масленост 2,8%, 3,2 " и 3,5 ", прясно месо и деликатеси и сирене и извара ", прецизират от държавната пресслужба.

Само преди 3 дни решение в същия смисъл бе взето от управляващите в Сърбия, като там оптималното равнище на цените на съществени хранителни артикули до края на януари 2022 година не може да надвишава това от 15 ноември.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР