Правителството на премиера Борис Джонсън ще наложи забрана на Huawei

...
Правителството на премиера Борис Джонсън ще наложи забрана на Huawei
Коментари Харесай

Великобритания забрани участието на Huawei в 5G мрежата на страната

Правителството на премиера Борис Джонсън ще наложи възбрана на Huawei да взе участие в построяването на английската 5G мрежа, като подреди на телекомуникационните компании да отстранен оборудването на китайския софтуерен колос до 2027 година, съобщи във вторник медийният секретар Оливър Даудън, оповестява Ройтерс.

Мобилните оператори няма да могат да закупуват 5G съставни елементи от Huawei още от края на тази година, като им е казано да отстранен всички съществуващи механически съоръжения, създадени от китайската телекомуникационна компанията, от английската 5G мрежа до 2027 година.

"Националният център за киберсигурност (NCSC) в този момент е докладвал на министрите, че те трансформирал доста оценката си за сигурност по отношение на наличието на Huawei в 5G мрежата на Обединеното кралство “, съобщи Даудън пред Камарата на общините, откакто п-рано през днешния ден министър председателят Джонсън ръководи съвещание на Британския съвет за национална сигурност (NSC).

Заработи първата 5G мрежа в Швеция

"Това не е елементарно решение, само че е вярното за телекомуникационните мрежи на Англия, за националната ни сигурност и стопанската система ни, както в този момент, по този начин и в дълготраен проект “, означи Даудън и акцентира, че решението значи, че въвеждането в страната на 5G мрежата ще се забави с до 12 месеца вследствие на възбраната на Huawei.

Решението от Лондон идва, откакто Съединени американски щати вкараха в "черния лист " Huawei поради хипотетични опасения за шпионаж, обвиняване, което китайската компания изрично отхвърля, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР