Правителството на премиера Алексис Ципрас оцеля при вота на недоверие

...
Правителството на премиера Алексис Ципрас оцеля при вота на недоверие
Коментари Харесай

Гръцкото правителство оцеля при вота на недоверие заради името на Македония

Правителството на премиера Алексис Ципрас оцеля при вота на съмнение в Народното събрание през днешния ден, което отваря пътя за сключване на историческото съглашение за името на Македония, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. Поддръжниците на Ципрас в Народното събрание отхвърлиха самодейността на опозиционната партия " Нова народна власт " със 153 против 127 гласа.

Лидерът на партия " Независими гърци " Панос Каменос извърши обещанието си, че няма да смъкна държавното управление, макар че е срещу съглашението. " Днес не гласуваме за съглашението ", акцентира той преди гласуването, отбелязва ДПА.

Опозицията нападна премиера, защото съгласно нея той е направил прекалено много отстъпки по съглашението, което се чака да бъде подписано през днешния ден.

" Няма да разделим гърците, с цел да обединим македонците ", съобщи водачът на " Нова народна власт " Кириакос Мицотакис, представен от Франс прес. Хиляди гърци стачкуваха против съглашението пред Народното събрание, призовавайки Ципрас да подаде оставка. Полицията употребява звукови гранати и сълзотворен газ, с цел да попречи на стачкуващите да влязат в постройката.

Ципрас и Заев оповестиха постигнатия пробив във вторник, напомня ДПА. Предстои Македония да ратифицира съглашението на референдум, след което то ще бъде утвърдено и от гръцка страна. Освен това Атина ще спре да блокира напъните на Скопие за присъединение към НАТО и Европейски Съюз.

Националисти от двете страни на границата се оповестиха срещу и дадоха обещание да стачкуват.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР