Правителството на Португалия обяви състояние на тревога, за да може

...
Правителството на Португалия обяви състояние на тревога, за да може
Коментари Харесай

Португалия обяви тревога, за да мобилизира силите за сигурност в борбата с COVID-19

Правителството на Португалия разгласи положение на паника, с цел да може да активизира Гражданската отбрана, полицията и армията в напъните за преодоляване на епидемията от новия ковид, съобщи Франс прес.

"Министрите на вътрешните работи и на опазването на здравето взеха решение да разгласят паника в цялата страна, с цел да могат Гражданската отбрана и силите за сигурност да са подготвени да се намесят ", разгласи социалистическото държавно управление в изказване след протеклото през миналата нощ съвещание на кабинета.

Първи случаи на ковид в Португалия, Исландия и Андора

За ограничение на разпространяването на ковид държавното управление на Португалия предприе редица изключителни ограничения като затваряне на забавачниците, учебните заведения и университетите за минимум един месец. Работещи, на които ще се наложи да останат в къщи, с цел да се грижат за децата си, ще получават две трети от заплатата си, като сумата ще се поделя сред работодателя и страната.

Освен това се затварят краткотрайно нощните клубове, на пасажерите от туристически кораби се не разрешава да слизат в португалски пристанища, а визитите в старешки домове се преустановяват.

Ето какви ограничения са подхванали в разнообразни страни по света против COVID-19

Собствениците на питейни заведения и заведения за хранене ще би трябвало да понижат потенциала на залите си с една трета, с цел да не се постанова клиентите да седят прекомерно близо едни до други. По същата причина комерсиалните центрове и супермаркетите ще би трябвало да лимитират посещаемостта.

По публични данни от през вчерашния ден в Португалия са доказани 78 инфектирани с новия ковид от общо 637 съмнителни случая. Починали няма, добавя Българска телеграфна агенция.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР