Правителството на Полша съобщи, че работи върху ново законодателство за

...
Правителството на Полша съобщи, че работи върху ново законодателство за
Коментари Харесай

В Полша контролират Фейсбук и Туитър със съвет за свободата на словото

Правителството на Полша заяви, че работи върху ново законодателство за ограничение властта на обществените мрежи като " Facebook " и " Туитър " да трият наличие или да не разрешават консуматори, осведоми Агенция Франс Прес.

Според проектозакона ще се разрешава на платформите да изтриват наличие и да блокират консуматори единствено в случай че известията са в нарушаване на полското законодателство.
 Полша прави нелегално цензурирането на профили в обществените мрежи
Полша прави нелегално цензурирането на профили в обществените мрежи

Министерството приготвя проектозакон

Предложеното законодателство обезпечава опция за основаване на петчленен " съвет за свободата на словото " , който ще ревизира недоволства от консуматори в обществените мрежи, чиито профили са били блокирани или е премахвано наличие.

" Законът ще даде принадлежности за гарантиране на главните свободи на полските жители в интернет ", сподели пред публицисти във Варшава министърът на правораздаването Збигнев Жобро.

Новата законодателна рамка ще изисква " световните играчи " да съблюдават полското законодателство, сподели още той и добави, че " през днешния ден обществените медии вземат решение сами какво наличие да бъде цензурирано ".

Парламентът ще назначава членовете на бъдещия съвет с шестгодишен мандат и политици няма да могат да заемат тази служба , разясни министърът.

" Съветът ще пази конституционното право на независимост на изложение във всички обществени мрежи в Полша ", продължи Жобро.

Мерките би трябвало да влязат в мощ от идващия януари.

Потребителите в обществените мрежи в Полша ще могат да внасят недоволство , на което ще би трябвало да бъде отговорено в границите на 24 часа.

Решенията на съвета ще могат да се апелират в полския съд.

Социалните платформи ще бъдат глобявани до 50 милиона злоти (11 милиона евро, 13 милиона долара) при неспазване на решенията на съвета и съда.

По-рано разкритикуваха в обществените мрежи и оповестиха, че приготвят закон в Полша, който ще не разрешава на софтуерните компании да подхващат сходни дейности в централноевропейската страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР