Правителството на обяви, че националната сигурност е компрометирана от чуждестранни

...
Правителството на обяви, че националната сигурност е компрометирана от чуждестранни
Коментари Харесай

В Косово изготвят черен списък на чужденците, нарушаващи човешките права

Правителството на разгласи, че националната сигурност е компрометирана от задгранични извършители на правата на индивида. Поради това са подхванати дейности за определяне на правното съображение за сформиране на „ черен лист “, сходно на този на Съединени американски щати, оповестява електронното издание на прищинския всекидневник Koha Ditore.
В документа ще бъдат изброени задгранични жители, забъркани в съществени нарушавания на правата на индивида и лица, направили съществени корупционни дейности, водещи до нарушавания на човешките права, съобщи БГНЕС.
 Вучич: Изправени сме пред напън от Запада да признаем Косово Вучич: Изправени сме пред напън от Запада да признаем Косово
Сръбският президент Александър Вучич чака разговорът сред Косово и Сърбия да продължи през май, за което Белград има подготвеност. Всичко...
Лулзим Бекири, шеф на департамента за европейска интеграция към правосъдното министерство, акцентира, че доста страни към този момент са последвали американския образец, а през последните години са издадени документи от Съвета на Европа и Европейския парламент.
„ Предвид обстоятелството, че Косово е нова страна и е в преход, а също по този начин имаме огромно наличие на задгранични жители, които живеят в нашата страна, оперират и развиват стопански действия, всичко това ни наложи да разгледаме този проблем в равнище на концептуален документ, първичен разбор, при който Косово като други демократични страни стартира да се насочва към чужденци и да ги глоби, в случай че са направили нарушавания в страните, от които произлизат. В този подтекст ще се открият специфични разпореждания за тези лица под една или друга форма, като им бъде неразрешено да влизат в страната или да развиват стопански и политически действия “.
Концептуалният документ дефинира държавното управление като способен орган за правене на черния лист. За задачите на съставянето му ще бъдат прегледани два типа източници: вътрешни и външни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР