Правителството на Обединеното кралство обяви планове за премахване на повечето

...
Правителството на Обединеното кралство обяви планове за премахване на повечето
Коментари Харесай

Великобритания готви мащабни финансови реформи заради Брекзит

Правителството на Обединеното кралство разгласи проекти за унищожаване на множеството финансови правила на Европейски Съюз след Брекзит в огромен пакет от финансови промени , написа европейската редакция на американския вестник " Политико ".

Сред над 30-те регулаторни ограничения, наречени Единбургските промени , Обединеното кралство възнамерява да преработи разпоредбите на Европейски Съюз в доста области, в това число откриване на информация за потребителите, проспекти, обезпечаване, дълготрайни капиталови фондове, къси продажби, заплащания, потребителски заем и капиталови изследвания.

" Единбургските промени са вероятни с помощта на нашата независимост след Брекзит , с цел да обезпечат еластичен и личен регулаторен режим, който работи в полза на английския народ и нашия бизнес ", сподели министърът на финансите на Обединеното кралство Джереми Хънт .

Правителството също по този начин ще преразгледа спорни елементи от финансовите правила на Обединеното кралство след рецесията : разпоредбите за " ограничение ", които разделят капиталовото банкиране и банкирането на дребно, и режима за висшите мениджъри, който държи висшите ръководители виновни за финансовите провали

" Обединеното кралство е суперсила на финансовите услуги - и ние от дълго време се възползваме от и сме ангажирани с висококачествени регулаторни стандарти ", сподели министърът за Лондонското Сити Андрю Грифит.

Мерките имат за цел да укрепят позицията на Лондон като световен финансов център и да поемат водеща роля в екологичните и цифрови финанси. Това е вторият пакет от промени за преразглеждане на финансовия устав на Европейски Съюз след Брекзит и следва издание на законопроекта за финансовите услуги и пазарите през юли.
 Риши Сунак: Държавата не може да реши всички проблеми
Риши Сунак: Държавата не може да реши всички проблеми

Той желае да възвърне публичното доверие, като бъде почтен за степента на идните стопански трудности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР