Правителството на новия американски президент Джо Байдън назначи нови ръководители

...
Правителството на новия американски президент Джо Байдън назначи нови ръководители
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън смени шефове на финансирани от САЩ международни медии

Правителството на новия американски президент Джо Байдън назначи нови ръководители на три финансирани с федерални средства интернационалните медии, откакто уволни назначени от Доналд Тръмп висши фрагменти в Американската организация за световните медии, съобщи Асошиейтед прес.
Новината заяви Келу Чао, изпълняващ президент на Американската организация за световни медии, показва Българска телеграфна агенция.

В петък вечер от служба бяха освободени шефовете на радио " Свободна Европа " /радио " Свобода ", радио " Свободна Азия " и " Мрежите за лъчение в Близкия изток ", назначени на постовете си единствено преди месец от администрацията на Тръмп.

Съгласно решенията на администрацията на новия президент Джо Байдън Дейзи Синделар ще бъде краткотраен началник на " Свободна Европа " /радио " Свобода ", заменяйки Тед Липиен, и ще остане на поста, до момента в който бъде определен нов президент за непрекъснато на двете медии. Бей Фанг се връща на поста президент на радио " Свободна Азия ". Кели Съливан става и.д. президент на " Мрежите за лъчение в Близкия изток " и ще размени по този метод на поста Виктория Коутс. " Имам огромно доверие в тези ръководители, че ще подсигуряват най-високите стандарти на самостоятелна, справедлива и професионална публицистика ", съобщи Чао.

Тези кадрови промени последваха освобождението от служба на определения персонално от Тръмп началник на Американската организация за световни медии Майкъл Пак. Това стана два часа, откакто Байдън встъпи в служба като президент в сряда. Скоро по-късно бяха освободени и шефът на " Гласът на Америка " и заместникът му, а шефът на Офиса за лъчение за Куба самичък се отдръпна. Майкъл Пак беше упрекван от демократите и от други, че се пробва да трансформира " Гласът на Америка " и останалите интернационалните мрежи в пропагандна машина в поддръжка на Тръмп
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР