Правителството на Нова Зеландия обяви американските крайнодесни групи Proud Boys

...
Правителството на Нова Зеландия обяви американските крайнодесни групи Proud Boys
Коментари Харесай

“Гордите момчета” на Тръмп обявени за терористи в Нова Зеландия

Правителството на Нова Зеландия разгласи американските крайнодесни групи Proud Boys (Гордите момчета) и The Base за терористични организации, оповестява Асошиейтед прес.

„ Гордите момчета “ подкрепяха Доналд Тръмп, имаха и активн.
Двете групи се причисляват към 18 други, в това число групировката “Ислямска държава”
които са публично избрани като терористични, което прави нелегално в Нова Зеландия финансирането, вербуването или присъединяване в групите и задължава управляващите да подхващат дейности против тях.

Не е известно, че американските групи са дейни в Нова Зеландия, макар че южнотихоокеанската нация е станала по-приспособена към заканите от крайната десница, откакто расист на бялата раса

Клането в Нова Зеландия въодушеви други бели расисти по света, в това число бял стрелец, който умъртви 10 чернокожи в супермаркет в Бъфало, Ню Йорк, през май.

В Съединени американски щати Държавният департамент изброява единствено задгранични групи като терористични организации.
Но Гордите момчета бяха оповестени предходната година за терористична група в Канада.
В 29-странично пояснение на наименованието “Горди момчета”, оповестено в четвъртък, новозеландските управляващи обявиха, че участието на групата в насилствената офанзива против постройката на Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година се равнява на терористичен акт.

В изказването се споделя, че въпреки да са взели участие няколко милиционерски групи, Гордите момчета са били тези, които подстрекават тълпи, координират офанзивите против чиновници на реда и водят други бунтовници до мястото, където могат да обхванат в постройката.

Попитан от медиите в Нова Зеландия дали Гордите момчета не са по-известни с протестни дейности, в сравнение с с извънредно принуждение, министърът на полицията на Нова Зеландия Крис Хипкинс сподели: “Е, насилствени митинги, опитващи се да смъкват държавното управление, явно има доказателства за това.”
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР