Правителството на Нидерландия подаде оставка, съобщава Дойче веле, позовавайки се

...
Правителството на Нидерландия подаде оставка, съобщава Дойче веле, позовавайки се
Коментари Харесай

Правителството на Нидерландия подаде оставка

Правителството на Нидерландия подаде оставка , оповестява " Дойче веле ", базирайки се на локалната медия NOS.

Днес министър председателят Марк Рюте свика среща на кабинета . Той ще подаде оставката на кабинета пред крал Вилем-Александър по-късно през днешния ден.

Причината за оставката е отчет, в който държавното управление се упреква в неприятно ръководство на финансова помощ за детска грижа в интервала от 2013 до 2019 година Това е тласнало хиляди фамилии във финансова рецесия.
 Скандал притиска държавното управление на Нидерландия да подаде оставка
Скандал притиска държавното управление на Нидерландия да подаде оставка

Причината е отчет, в който държавното управление се упреква в неприятно ръководство на финансова помощ за детска грижа

Парламентарна инспекция през предишния месец е заключила, че е позволена " невиждана неправда ", която засегнала почтени фамилии, които постоянно са били принуждавани да връщат десетки хиляди евро отпуснати дотации, довело до безработица, банкрут и бракоразвод.

Рюте, който е на власт от 2010 година и общо трети мандат, разяснява в края на предишния месец, че казусът, който е от съвсем 10 години, е " абсурден " . Изплатена е отплата от минимум 30 000 евро на 10 000 фамилии.

Тази седмица фамилиите упрекнаха петима политици за ролята им в неприятното ръководство.

Разследващата парламентарна комисия също е открила, че данъчните управляващи безмилостно са поискали да се възстановят изплатените дотации , като даже не е дадена опция на фамилиите да покажат, че са почтени.

Натискът върху четирипартийната коалиция да подаде оставка се усили през вчерашния ден, когато водачът на опозиционната Партия на труда Лодевик Ашер подаде оставка.

Въпреки абсурда социологическите изследвания демонстрират, че държавното управление се радва на 2/3 поддръжка измежду холандците.

Нидерландия ще организира парламентарни избори на 17 март.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР